Under en kongres i Lausanne i 1921 bekendtgjorde Pierre de Coubertin at han ville gå af som formand for IOC. Som afskedsgave havde han fået lov til at bestemme, hvor legene i 24 skulle afholdes. Uden den mindste tvivl faldt valget på Paris. På selv samme kongres blev det officielle olympiske motto valgt, nemlig det så velkendte ”Citius, Altius, Fortius” eller på dansk ”Hurtigere, højere, stærkere”.
Legenes centrum blev placeret i forstaden Colombes, hvor atletik, svømning, fægtning og tennis tog sted.
Sidste gang legene foregik i Paris må det siges at det ikke var den store succes, men denne gang blev der gjort en masse for at skabe nogle fantastiske lege og de levede ganske meget op til dette.
1. verdenskrig var så småt ved at være ”glemt”, så de fleste af de nationer der ikke fik lov til at deltage i 1920, blev inviteret til Paris. Det var dog lige med undtagelse af Tyskland, som arrangørerne havde tænkt sig at sende en invitation til, dog med klare hentydninger til at tyskerne skulle svare nej, en ting som tyskerne dog afviste inden.
Sportsligt blev legene totaldomineret af USA, som med 99 medaljer, heraf 45 af guld, tog næsten 3 gange så mange medaljer som nr. 2 paris, der tog 38.
På trods af denne dominans, var det dog et tredje land der fik det meste af opmærksomheden, nemlig Finland. Med Paavo Nurmi i spidsen, var finnerne næsten urørlige i atletik. Og dette på trods af at arrangørerne yderst usportsligt havde forsøgt på at formindske Nurmis chancer ved at placere 1500 meter og 5000 meter (som han begge var den store stjerne i) lige efter hinanden. En usportslighed som Nurmi på utroligt vis formåede at overvinde. 3 uger inden legene havde finnen forsøgt sig på dette hjemme i Åbo for at være sikker på om det var muligt, hvilket han i allerhøjeste grad viste, da han i træningen slog verdensrekord på begge distancer. Under kvalifikationsløbene havde Nurmi til de fleste journalisters irritation løbet med et ur i hånden og sørget for at ikke at bruge for mange kræfter.
Denne irritation var dog væk efter finalerne, da han efter 2 omgange af 1500-meteren smed uret i græsset og satte alle uden de mindste problemer. I 5000 m var han ikke helt lige så overlegen, men det blev alligevel til en sejr over landsmanden Wille Ritola og et halvt minut ned til den svenske stjerne Edvin Wide.
Helt en dans på roser blev det dog ikke for den flyvende finne, da den finske ledelse valgte at Ritola også skulle få et guld, hvilket betød at Nurmi til stor irritation ikke fik starttilladelse i 10.000 meter, et løb hvor kun Wide formåede at forhindre en finsk triple. Nurmi kom dog tilbage og vandt legenes sidste terrænløb, der blev løbet i en frygtelig varme, hvilket førte til at under halvdelen formåede at gennemføre og at fransk Røde Kors fik travlt og ledte efter løbere ude på ruten flere timer efter løbet.
For Danmarks 89 deltager blev disse lege ganske habile, da Danmark tog en 12. plads i medaljetabellen. Bedst klarede bokseren Hans Jacob Nielsen og fægteren Ellen Osiier, der begge formåede at tage guld. Boksning var i det hele taget landets bedste sport, da det også blev til to sølvmedaljer.
Legene blev yderst udmærket gennemført, men skandaler var der dog også, bl.a. da den franske bokser Roger Brousse blev diskvalificeret efter at flere af hans modstandere fremviste bidemærker fra deres kampe mod ham. Diskvalifikationen førte til stor vrede hos de franske tilskuere, der forsøgte at komme op i ringen, hvilket dog blev forhindret af politiet.