IOC valgte at tage chancen med igen at sende de olympiske deltagere ud af Europa, nemlig Los Angeles. Verden var i en krise. Wall Street var krakket tilbage i 1929 og verden var slet ikke kommet ovenpå efter dette. I flere lande var der revolutioner på vej. Lige ud sagt, verden var noget rod. Men trods disse problemer endte spillene som en gigantisk succes. Deltagerantallet var grundet økonomien mere end halveret og de mindre gode atleter blev sorteret væk, så kun de største deltog. Dette kan muligvis have været en af grundene til at man formåede at fylde det imponerende Coliseum Stadion, der havde plads til 100.000 mennesker. Amerikanerne havde opbygget en hel by til ære for atleterne, dog eksklusiv de kvindelige. Delegationerne fik egne kokke som serverede alt man nu ville have.
Kvindesporten var så småt på vej frem og en af de atleter der fik mest opmærksomhed var kvinde. Milred ”Babe” Didrikson dominerede under de amerikanske udtagelser ved at vinde hele 5 discipliner. Da det kom til OL måtte hun nøjes med at deltage i 3. Det blev dog til 2 guld (80 m hæk og spyd) og 1 sølv (højdespring). 2 af disse medaljer var der dog en masse diskussion om, da Evelyn Hall mente at hun vandt 80 meter hæk og da Babes egentlige sejrshop i højdespring blev set som ugyldigt da hun hoppede på en anden måde, en måde som hun dog havde hoppet på gennem hele konkurrencen. Senere hen blev Babe desuden diskvalificeret for at have forbrudt sig mod amatørreglerne.
På trods af disse fremgange blandt kvinderne, fik de dog meget blandet omtale i medierne.
Gennem legene var kvaliteten ufatteligt høj, da der blev sat hele 12 atletik verdensrekorder.
På trods af den store succes og den flotte gennemførelse af legene skete der dog også en del fejl, bl.a. blev der løbet en omgang for meget i 3000 m forhindring, hvilket betød at sølvmedaljen gik til den forkerte da briten Thomas Evenson overhalede USA’s Joseph McCluskey på den sidste omgang.
Finland var igen blandt de store nationer i atletik, da de tog 3 guldmedaljer. Det kunne dog have blevet til mere, da Paavo Nurmi ville forsøge sig på maraton hvilket meget vel kunne ende med et guld. Han blev dog disket grundet brud på amatørreglerne.
En af de andre store nationer under disse lege var Japan, der havde sit store sportsgennembrud dette år, især grundet sine overlegne svømmere. Disse ”skoledrenge” brugte pauserne mellem de skulle svømme til lektier, men legede med alle andre og tog alle herreguld undtagen 400 m fri, hvor USA’s Buster Crabbe snuppede guldet. Især en af japanerne fik stor opmærksomhed, da han med sine blot 14 år og 10 måneder var han den klart yngste olympiske mester nogensinde.
For Danmark var 1932 blandt de mest miserable lege overhovedet, da det kun blev til 6 medaljer, heribland 0 guld.