tirsdag den 1. februar 2011

Boksning

Ja, på trods af at det nok er den olympiske sportsgren, som jeg nok har absolut mindst interesse for, skal boksning selvfølgelig ikke glemmes.

Deltagerantal:
286 (250 mænd, 36 kvinder)
(10 vægtklasser hos mændene og 3 hos kvinderne)

Krav:
Man skal være født mellem 1. januar 1978 og 31. december 1995

Kvalifikationssystemet:
Herre:
1: WSB
Første mulighed for at kvalificere sig er virkelig for de udvalgte, dette er nemlig for deltagerne i WSB (World Series of Boxing). Dette er godt nok en holdkonkurrence, men der er også en individuel konkurrence heri. De 2 bedste indenfor hver af vægtklasserne (der er 5 med) skal konkurrere om 1. pladsen, vinderen kvalificerer sig

2: VM
Ud fra nogle kvoter kvalificerer de 10 bedste i hver vægtklasse sig til OL, dog med sværvægt og supersværvægt, hvor 6 stk kvalificerer sig. Disse kvoter er:
1 pr. nation pr. vægtklasse.
Afrika: 52, Amerika: 54, Asien: 56, Europa: 78, Oceanien: 10
Altså kan Afrika "kun" have 52 kvalificerede gennem VM på tværs af vægtklasserne.

3: Olympiske kvalifikationsturneringer
For at udfylde hver kvote afholdes der kvalturneringer i hvert kontinent om de resterende pladser (skulle det vise sig at et kontinent udfylder sin kvote gennem de 2 forrige, vil der så ikke afholdes en turnering i dette kontinent).

Kvinder:
1: VM
Efter samme metode som hos herrerne, dog bare med top 8 i hver kategori og følgende kvoter:
Afrika: 5, Amerika: 8, Asien: 8, Europa: 12, Oceanien: 3.

Derudover:
Storbritannien har op til 6 (5 for herrer og 1 for kvinder) sikre pladser, derudover kan de også kvalificere sig til de kategorier de ikke skulle vælge.

Til sidst er der 19 invitationer (8 hos mændene og 11 hos kvinderne)

Danske muligheder:
Her må jeg ærligt talt komme til kort, da jeg absolut intet ved om det, dog er jeg via søgning kommet frem til 1 potentiel deltager, nemlig Torben Keller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar