torsdag den 17. februar 2011

Cykling - Bane

Så går det videre med kvalifikationskravene, denne gang er turen kommet til banecykling.

Deltagerantal:
188 (104 mænd og 84 damer)
10 discipliner (5 for mænd og 5 for damer)

Kvoter:
9 mænd og 7 damer (kun 1 pr disciplin)

Krav:
Mindst 18 år når OL går igang

Kvalifikationssystemet:
Kvalifikationen foregår gennem den såkaldte Olympiske rangliste, denne laves ud fra følgende stævner:
Kontinentale mesterskaber (de sidste 2), Bane World Cup 2010/11 og 2011/12 og VM 2011 og 2012.
Dette er en national rangliste, altså er det ikke en bestemt rytter, men et bestemt land, der får pladsen.
Ud fra denne liste findes legenes deltagere så. 10 hold i hver af de 2 holddiscipliner, 8 deltagere i sprint og keirin samt 18 i omnium. Der er derudover også kvoter for kontinenter, disse er således:
Holdsprint Sprint Keirin Holdforfølgelsesløb Omnium
Europe 5 4 4 6 8
America 2 2 3 2 6
Asia 2 2 2 2 5
Oceania 2 1 1 2 2
Africa 1 1 1 1 1

Derudover:
Storbritannien har ikke nogle sikre pladser. Det skulle dog ikke blive noget problem for dem.


Danske muligheder:
Vi skal nok få Danmark at se på banen i London, dog bliver det næppe med et gigantisk mandskab. Følgende discipliner skulle dog være mulige: Holdforfølgelsesløb (m), Omnium (m) og Omnium (d). Godt nok er det kun i herrerne omnium Danmark ligger med blandt dem der ville komme med, hvis det hele stoppede nu, men især holdforfølgelsen burde kunne kvalificere sig. På kvindesiden sidder Danmark inde med 2 store talenter, der måske kan tage sig videre i omnium.

søndag den 6. februar 2011

Kano/kajak sprint

Så er det tid til den anden kano/kajak disciplin, nemlig sprinten. Her har Danmark flere fine resultater gennem tiderne og det er da ikke umuligt, at der kan komme gode resultater her igen.

Deltagerantal:
248 (158 mænd og 88 damer)
12 discipliner (8 for mænd og 4 for damer)

Krav:
Ikke noget specielt

Kvalifikationssystemet:
1: VM
Herigennem kvalificerer de fleste sig, det foregår selvfølgelig ud fra at det er de bedste der kvalificerer sig, dog kun 1 pr. nation pr. disciplin. Ved K-4 findes samtlige 10 både ved VM


2: Kontinentale kvalifikationsturneringer
I hver af disciplinerne (undtagen K-4 hos både damer og herrer) får Europa 2 kvotepladser (dvs. 1 båd i C-2).
I K-1 og C-1 får hvert kontinent desuden en plads hver.
I C-2 og K-2 er det derimod meget kompliceret. Udover de 8 både fra VM og den ene fra Europa, skal der tildeles 3 pladser til, dette er en kompliceret omgang, men jeg vil prøve på at forklare den her:
De 3 bedste ikke-europæiske par (udenfor den direkte kvalifikatione) skaffer sit kontinent en plads ved OL, disse pladser skal man kæmpe om ved de kontinentale kvalifikationer.

Derudover:
Storbritannien er sikret 3 deltagere (2 mænd og 1 kvinde)

Til sidst er der 2 invitationspladser, disse er dog generelt til Kano/Kajak, hvilket betyder at de begge lige så godt kan ende indenfor kano/kajak.

Danske muligheder:
Danmark har ganske pæne resultater gennem tiderne, nemlig 13 stk medaljer samlet set. Antallet af potentielle kvalifikationer er ganske pænt. På kvindesiden er der dog kun 1, nemlig Henriette Engel Hansen, der har muligheden for kval i K-1, mest af alt på den lange distance.
Hos herrerne er der Rene Holten Poulsen (som sågar har medaljepotentiale) og den danske K-2 (obs! dette er taget fra VM-resultaterne 2010, så det kan ske, at jeg mangler nogen)

lørdag den 5. februar 2011

Kano/kajak slalom

Så skal vi på vandet, det er nemlig blevet tid til kano/kajak slalom

Kano/kajak slalom

Deltagerantal:
82 (61 mænd og 21 damer)
4 discipliner (3 for mænd og 1 for damer)

Krav:
Ikke noget specielt

Kvalifikationssystemet:
1: VM
Herigennem kvalificerer de fleste sig, det foregår selvfølgelig ud fra at det er de bedste der kvalificerer sig, dog kun 1 pr. nation pr. disciplin i K-1 (både herre og dame) kvalificeres 15, i C-1 10 og i C-2 16 (altså 8 både).

2: Kontinentale kvalifikationsturneringer
I hver af disciplinerne får Europa 2 kvotepladser (dvs. 1 båd i C-2).
I K-1 og C-1 får hvert kontinent desuden en plads hver.
I C-2 er det derimod meget kompliceret. Udover de 8 både fra VM og den ene fra Europa, skal der tildeles 3 pladser til, dette er en kompliceret omgang, men jeg vil prøve på at forklare den her:
Mindst 4 kontinenter skal være repræsenterede ved OL. Hvis ikke dette lykkes via VM, får det/de ikkekvalificerede kontinent(er), der havde den bedst placeret deltager ved VM, en af disse kvotepladser.
Skulle det vise sig at 4 (eller flere) kontinenter er kvalificerede ryger de 3 næste ved VM videre

Derudover:
Storbritannien er sikret en plads i hver disciplin.

Til sidst er der 2 invitationspladser, disse er dog generelt til Kano/Kajak, hvilket betyder at de begge lige så godt kan ende indenfor sprint

Danske muligheder:
Her er Danmarks chancer ikke videre gode, for ikke at sige knapt tilstedeværende, da Danmark (så vidt jeg har kunnet søge mig frem til) overhovedet ikke har nogle nævneværdige her, der er i hvert fald ikke nogle deltagere ved World Cup stævnerne, ligesom der heller ikke var dansk deltagelse ved VM.

tirsdag den 1. februar 2011

Boksning

Ja, på trods af at det nok er den olympiske sportsgren, som jeg nok har absolut mindst interesse for, skal boksning selvfølgelig ikke glemmes.

Deltagerantal:
286 (250 mænd, 36 kvinder)
(10 vægtklasser hos mændene og 3 hos kvinderne)

Krav:
Man skal være født mellem 1. januar 1978 og 31. december 1995

Kvalifikationssystemet:
Herre:
1: WSB
Første mulighed for at kvalificere sig er virkelig for de udvalgte, dette er nemlig for deltagerne i WSB (World Series of Boxing). Dette er godt nok en holdkonkurrence, men der er også en individuel konkurrence heri. De 2 bedste indenfor hver af vægtklasserne (der er 5 med) skal konkurrere om 1. pladsen, vinderen kvalificerer sig

2: VM
Ud fra nogle kvoter kvalificerer de 10 bedste i hver vægtklasse sig til OL, dog med sværvægt og supersværvægt, hvor 6 stk kvalificerer sig. Disse kvoter er:
1 pr. nation pr. vægtklasse.
Afrika: 52, Amerika: 54, Asien: 56, Europa: 78, Oceanien: 10
Altså kan Afrika "kun" have 52 kvalificerede gennem VM på tværs af vægtklasserne.

3: Olympiske kvalifikationsturneringer
For at udfylde hver kvote afholdes der kvalturneringer i hvert kontinent om de resterende pladser (skulle det vise sig at et kontinent udfylder sin kvote gennem de 2 forrige, vil der så ikke afholdes en turnering i dette kontinent).

Kvinder:
1: VM
Efter samme metode som hos herrerne, dog bare med top 8 i hver kategori og følgende kvoter:
Afrika: 5, Amerika: 8, Asien: 8, Europa: 12, Oceanien: 3.

Derudover:
Storbritannien har op til 6 (5 for herrer og 1 for kvinder) sikre pladser, derudover kan de også kvalificere sig til de kategorier de ikke skulle vælge.

Til sidst er der 19 invitationer (8 hos mændene og 11 hos kvinderne)

Danske muligheder:
Her må jeg ærligt talt komme til kort, da jeg absolut intet ved om det, dog er jeg via søgning kommet frem til 1 potentiel deltager, nemlig Torben Keller.